دکتر کرابی - یک بررسی در 10 ماه

دکتر کرابی - یک بررسی در 10 ماه

دکتر کرابی - یک بررسی در 10 ماه

Blog Article

وی یادآور شد: با تداوم این روند، سال‌به‌سال در اثر چرای مفرط، گیاهان مرغوب و خوش‌خوراک کاهش و به‌جای آنها گیاهان بی‌مصرف برای دام و چه‌بسا گیاهان سمّی و غیر خوش‌خوراک جایگزین می‌شوند.

گرد‌‌و‌‌غبار ول کن سیستان نیست/‌ مسئولان نظارگر شده‌ا‌ند!‌

روزهای گرم‌تر: مناطقی از کشور که در آن بارندگی کاهش می‌یابد و خاک‌ها خشک می‌شوند نه تنها در معرض خطر خشکسالی طولانی‌مدت هستند، بلکه در برابر فرسایش بادی نیز آسیب‌پذیرتر هستند.

تخصص دکتر دکتر مریم کرابی: متخصص بیماری‌های پوست (درماتولوژی)/ دکترای حرفه‌ای پزشکی

با این حال، مواد آلی، ساختار، و نفوذپذیری نیز در فرسایش خاک نقش دارند. معمولاً خاک‌هایی با نرخ نفوذ سریع‌تر، سطوح بالاتر مواد آلی و ساختار خاک بهبود یافته مقاومت بیشتری در برابر فرسایش دارند. خاک‌های با بافت لومی، ماسه و لوم شنی معمولاً در مقایسه با ماسه بسیار ریز، سیلت و خاک‌های خاص با بافت رسی، فرسایش پذیری کمتری دارند.

اسماعیل کهرم؛ کارشناس محیط زیست و بوم‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نابودی مراتع در پی ازدیاد سه تا چهار برابری چرای دام در کشور، گفت: این میزان دام موجود سبب نابودی پوشش گیاهی در مراتع، رشد بیابان‌زایی و افزایش ریزگردهای داخلی می‌شود.

اگر مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط تصمیم بگیرند، با پوشش‌های گیاهی جنگل‌ها کاری نداشته باشند، طبیعت به روزهای خوب خود بازخواهد گشت.

چرای بی رویه حیوانات مزرعه مانند گاو و گوسفند همچنین می‌تواند مناطق وسیعی از زمین را خالی از گیاهان پوشاننده زمین کند. روش دیگری که پیامدهای مخربی برای سلامت خاک دارد، جنگل زدایی، به ویژه قطع درختان، یک روش گسترده در صنعت چوب‌برداری صنعتی است.

زاگرس یکی از اقلیم‌های با ارزش و مهم زیست‌محیطی کشور است که با تخریب‌های گسترده‌ای در سال‌های اخیر روبرو بوده‌ است. از جمله این عوامل می‌توان به وجود ۳۶ میلیون دام در منطقه اشاره کرد. هادی کیادلیری – رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد – درباره این موضوع می‌گوید: تنها وجود ۱۶ میلیون دام در این منطقه مجاز است و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری حتماً برای حل این مشکل باید برنامه ریزی کنند.

نجیب‌زاده، با تأکید بر مضرات چرای بی‌رویه دام در مراتع، گفت: افزایش دائمی و بدون توقف دام‌ها ازیک‌طرف و عدم تولید علوفه توسط دامداران از طرف دیگر باعث تشدید چرا شده و درنتیجه گیاهان فرصت تولید و ذخیره مواد غذایی برای رشد سال بعد پیدا نمی‌کنند.

علیرضا متلی:سیمبا گفت: پنج‌شنبه ۳ خرداد more info ۱۴۰۳ در ۱۷:۳۶ عالی

برای اشتراک‌گذاشتن فیسبوک خود کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز می‌شود)

مهندسان کشاورزی همچنین ممکن است فرسایشِ خاک را از طریق روش‌های زراعی انتخابی کاهش دهند. به طور معمول، کشاورزان برای آماده سازی زمین برای کاشت بذر، کنترل علف‌های هرز و حفظ رطوبت، خاک خود را کشت می‌کنند.

برای بهبود شرایط باید دانشگاه و بخش تحقیقات جهاد به یکدیگر نزدیکتر شوند و به جای رقابت هم افزایی داشته باشند.

Report this page